Scalda is een Zeeuwse instelling voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie. Sinds 2019 ook de opleidingen die aansluiten bij de agrarische sector, zoals (bijvoorbeeld) Vakexpert veehouderij. Daarnaast werkt Scalda samen met het bedrijfsleven aan innovaties en vernieuwingen in het groene onderwijs. Een voorbeeld hiervan is Vakexpert teelt op water. En Scalda heeft verschillende opleidingen in de richting Horeca en Brood & Banket, zoals (bijvoorbeeld) Uitvoerend bakker. Tenslotte heeft Scalda binnen het domein Zorg en Welzijn biedt Scalda opleidingsmogelijkheden, zoals (bijvoorbeeld) Zorgprofessional.
Studenten kunnen samen met Boer En Keten mee-denken en mee-analyseren. In de vorm van een stage of wellicht afstudeeronderzoek of een (minor)project met meerdere studenten uit diverse disciplines. Daarnaast kunnen studenten in hun opleiding leren regionaal voedsel te verwerken in hun gerechten en klanten ontdekken de producten waar regionale ingrediƫnten in verwerkt zijn. Tenslotte kan via Scalda samengewerkt worden met Food Lab Zeeland: de schakel tussen enerzijds horecaondernemers, producenten en leveranciers van het Zeeuwse regionale product, overkoepelende organisaties en kenniscentra en anderzijds het vmbo en mbo horeca.